skip to Main Content

Een hotfill voorziening is een zeer efficiënte en eenvoudige wijze om energie te besparen. Een vaatwasser en wasmachine zijn apparaten die zeer veel energie verbruiken. Door gebruik te maken van hotfill kunt u het elektriciteitsverbruik van deze apparaten beperken. Hotfill zorgt ervoor dat het apparaat niet door middel van warme elementen het water hoeft op te waren, hier zorgt de hotfill voorziening namelijk voor.

Installatie

In principe kan iedere vaatwasmachine en wasmachine op een hotfill worden aangesloten. Dit kan op een vrij eenvoudige wijze en is niet kostbaar. Een wasmachine moet echter wel aan bepaalde voorwaarden voldoen om deze aan te sluiten op een hotfill. De volgende onderdelen moeten aanwezig zijn:

  • Een thermostatische kraan of regelaar
  • Een afzonderlijke warmwaterleiding vanuit de boiler of ketel
  • Een aansluiting voor koud water en voor warm water

Extra energie besparen

Extra interessant is het installeren van een hotfill als u beschikt over een zonneboiler. Zo kunt u tijdens de zomermaanden praktisch gratis wassen. Bovendien is het rendement van de zonneboiler hoger en ontstaat er een kortere terugverdientijd. Voor meer informatie over de installaties die ons bedrijf kan realiseren en advies over verschillende systemen, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij komen graag bij u langs!

Back To Top