skip to Main Content

Een zonneboiler maakt, net als zonnepanelen, dankbaar gebruik van de gratis duurzame energie die de zon produceert. Met een zonneboiler kunt u energie besparen, zuiniger omspringen met fossiele brandstoffen en de uitstoot van schadelijke stoffen verminderen. Zonneboilers leveren warm water voor uw keuken, badkamer en zelfs voor uw wasmachine. Hiermee kunt u ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water besparen.

Water op de juiste temperatuur

De zonnecollectoren van de zonneboiler zorgen ervoor dat leidingwater wordt verwarmd door het zonlicht. Dit verwarmde water wordt opgeslagen in een voorraadvat die meestal op zolder wordt geplaatst of aan een wand wordt gehangen. Als u de kraan opendraait, wordt het water uit het voorraadvat gemengd met het overige leidingwater. Een na-verwarmer in de zonneboiler zorgt er vervolgens voor dat het water op de juiste temperatuur komt.

Laat berekenen wat u kunt besparen met een zonneboiler

Hoeveel een zonneboiler precies kost en wat het exact oplevert is onder andere afhankelijke van het type, de ligging, de installatie, hellingshoek en de situatie ter plaatse. Wij komen graag bij u langs om te berekenen welk bedrag u uiteindelijk zou kunnen besparen. U kunt ons voor vragen, opmerkingen en een vrijblijvende offerte altijd benaderen. Onze installateurs zijn telefonisch bereikbaar en via het contactformulier op deze website.

Back To Top