skip to Main Content

Voor zonnepanelen installeren bent u op de website beland van het juiste installatiebedrijf. Als u zonnepanelen laat installeren op het dak van uw huis of bedrijfspand, kunt u eenvoudig zelf stroom opwekken. De werking van zonnepanelen verschilt van die van de collectoren van een zonneboiler, omdat deze licht omzetten naar spanning. De zonnecellen op een zonnepaneel zetten het zonlicht om naar elektriciteit, zonder dat er bewegende onderdelen nodig zijn.

Terugverdientijd

Als u zonnepanelen in Doetinchem of op een andere plaats in Nederland laat installeren kunt u er vanuit gaan dat u deze in zo’n 10 tot 12 jaar tijd terugverdient. De terugverdientijd wordt echter korter naarmate de stroomprijs in de komende jaren verder stijgt. Uiteraard is ook de werkelijke opbrengst afhankelijk van uw systeem, de ligging, positie, de hellingshoek etc. Om u een voorbeeld te geven van de meest ideale situatie, moet u denken aan een huis in het westen van ons land met het dak gericht op het zuiden en een hellingshoek van 30 graden waarop de zonnepanelen geïnstalleerd zijn.

Levensduur

De levensduur van de zonnepanelen bedraagt ongeveer 25 jaar. De investering die u in het begin heeft gedaan zal zich dus een groot aantal jaren rijkelijk terugbetalen, waardoor u enkele honderden euro’s per jaar kunt besparen. Wilt u meer informatie over zonnepanelen installeren of een offerte op maat van ons ontvangen? Neem dan nu contact met ons op en ontdek de vele voordelen voor u.

Back To Top