Zonnepanelen installeren

Voor zonnepanelen installeren bent u op de website beland van het juiste installatiebedrijf. Als u zonnepanelen laat installeren op het dak van uw huis of bedrijfspand, kunt u eenvoudig zelf stroom opwekken. De werking van zonnepanelen verschilt van die van de collectoren van een zonneboiler, omdat deze licht omzetten naar spanning. De zonnecellen op een zonnepaneel zetten het zonlicht om naar elektriciteit, zonder dat er bewegende onderdelen nodig zijn.

Terugverdientijd

Als u zonnepanelen in Doetinchem of op een andere plaats in Nederland laat installeren kunt u er vanuit gaan dat u deze in zo’n 10 tot 12 jaar tijd terugverdient. De terugverdientijd wordt echter korter naarmate de stroomprijs in de komende jaren verder stijgt. Uiteraard is ook de werkelijke opbrengst afhankelijk van uw systeem, de ligging, positie, de hellingshoek etc. Om u een voorbeeld te geven van de meest ideale situatie, moet u denken aan een huis in het westen van ons land met het dak gericht op het zuiden en een hellingshoek van 30 graden waarop de zonnepanelen geïnstalleerd zijn.

Levensduur

De levensduur van de zonnepanelen bedraagt ongeveer 25 jaar. De investering die u in het begin heeft gedaan zal zich dus een groot aantal jaren rijkelijk terugbetalen, waardoor u enkele honderden euro’s per jaar kunt besparen. Wilt u meer informatie over zonnepanelen installeren of een offerte op maat van ons ontvangen? Neem dan nu contact met ons op en ontdek de vele voordelen voor u.

3 Reacties tot nu toe

Huurders geïnteresseerd in Zonnepanelen | InstallatiebedrijfGeplaatst op2:23 pm - sep 24, 2012

[…] Nederland geldt op dit moment echter een vrij complexe wet- en regelgeving voor het plaatsen van zonnepanelen op huurwoningen. Al zal dit in de nabije toekomst snel kunnen veranderen, aangezien de meeste […]

Zonnepanelen zijn aanstekelijk « « snappen.info snappen.infoGeplaatst op2:20 pm - okt 29, 2012

[…] uw buren op het dak zonnepanelen laten installeren, is de kans groot dat u ze ook koopt. Dat blijkt althans uit een Amerikaans onderzoek dat is […]

Zonnepanelen « « namenweb.com namenweb.comGeplaatst op11:52 am - dec 11, 2012

[…] u zonnepanelen wilt laten installeren wilt u het wel laten installeren door het juiste installatiebedrijf. […]

Reacties zijn gesloten.