skip to Main Content

Zonnepanelen Doetinchem

Bijdragen aan een beter milieu

Voor het opwekken van duurzame zonnestroom kunt u gebruik maken van zonnepanelen in Doetinchem. Met zonnepanelen, ook wel Photo Voltaic (PV) panelen genoemd, kunt u eenvoudig bijdagen aan een beter milieu, doordat er geen schadelijke stoffen en broeikassen vrij komen. wi-installatiebedrijf Installateurs is als geen ander gespecialiseerd op dit gebied en kan u in Doetinchem uiterst deskundig adviseren. Daarnaast kunt u ook voor de levering, installatie en het onderhoud van deze duurzame energiebron een beroep doen op onze expertise.

Opbrengst en besparing

Een PV-systeem bestaat doorgaans uit een omvormer, verschillende elektriciteitskabels en de zonnepanelen. Een zonnepaneel kent meestal twee lagen silicium en maakt gebruik van zonnecellen die het licht van de zon omzetten naar elektriciteit. Om de opbrengst te berekenen van een zonnepaneel in Doetinchem, gaat men doorgaans uit van 80% van de opbrengst dat een zonnepaneel onder de meest ideale omstandigheden oplevert. Deze opbrengst wordt in kWh uitgedrukt, waardoor u kan rekenen op besparing van 480 kWh per jaar, zodra u over een compleet PV-systeem van 600 Wp beschikt.

Binnen afzienbare tijd terugverdiend

U kunt bij zonnepanelen denken aan een terugverdientijd tussen de 8 en de 12 jaar. Doordat de stroomprijs bijna ieder jaar stijgt, wordt de terugverdien tijd van de zonnepanelen uiteraard alsmaar korter. Daarnaast is de tijd waarop u de investering heeft terugverdiend, afhankelijk van de daadwerkelijke opbrengst van het PV-systeem bij u in Doetinchem. Dit komt door het verschil in de hellingshoek, de ligging van het pand en de wijze waarop het zonnepaneel geïnstalleerd is. De meeste zonnepanelen in Doetinchem gaan zo’n 25 jaar lang mee. Dat betekent dat u jarenlang kunt profiteren van elektriciteit, zonder dat u er voor hoeft te betalen. Daarmee kunt u binnen afzienbare tijd vele honderden euro’s per jaar besparen.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie

Voor vragen over zonnepanelen kunt u gerust contact opnemen met onze specialisten. Wij kunnen u alles vertellen over het opwekken van duurzame energie en komen graag bij u in Doetinchem om te berekenen wat u kunt besparen met onze installaties. Voor het opwekken van duurzame zonnestroom kunt u gebruik maken van zonnepanelen in Doetinchem. wi-installatiebedrijf Installateurs is u daar graag mee van dienst!

Back To Top