skip to Main Content

Mechanische ventilatie is een ventilatiesysteem dat zorgt voor luchtverversing in huis. Het is een afzuigsysteem dat lucht uit de hele woning afvoert. Zo wordt de lucht uit uw badkamer, keuken en toilet, via ventilatieroosters en luchtkanalen weggevoerd. Mechanische ventilatie zorgt ervoor dat u zelf de afzuiging van de lucht kunt regelen en dat u altijd frisse lucht in huis heeft.

Energie besparen

Een mechanisch ventilatiesysteem in combinatie met een bespaarventilator kan ervoor zorgen dat u veel energie kunt besparen. U verbruikt hiermee tot wel 83% minder energie ten opzichte van een normale Centrale Ventilatie Eenheid, terwijl de aanschafprijs van beide systemen weinig van elkaar verschilt. Dit verschil ontstaat doordat mechanische ventilatie met een bespaarventilator efficiënter geregeld kan worden, waardoor er in veel gevallen een lager toerental voor de motor nodig is en dus minder elektriciteit verbruikt.

Ontvang meer informatie

U zult begrijpen dat u met mechanische ventilatie en een bespaarventilator enorm kunt besparen op de energiekosten. De aanschaf van het systeem heeft u binnen vrij korte tijd terugverdient, waardoor u op termijn zeer voordelig uit bent. Bovendien levert u hiermee een belangrijke bijdrage aan het milieu. Indien u een mechanisch ventilatiesysteem wilt laten installeren door een ervaren installatiebedrijf of meer informatie wilt over wat u kunt besparen op uw energierekening, kunt u contact met ons opnemen.

Back To Top