Airconditioning, wat houden de installatie en het onderhoud in?

doorHarry

Airconditioning, wat houden de installatie en het onderhoud in?

Airconditioning, de installatie en het onderhoud

Zoekt u airconditioning en wilt u meer weten over de installatie en het onderhoud. hiervan? Dan vertellen wij u hier in dit blog daar graag meer over. Allereerst zijn er diverse modellen airconditioning waar u uit kunt kiezen. Wat de beste airconditioning is, valt zo even niet te zeggen. Welk model airconditioning het beste is, hangt namelijk geheel af van de geschiktheid voor uw pand en wat uw wensen zijn. Het beste aircosysteem vinden voor uw pand is echter geen onmogelijke opgave. Hieronder vertellen wij u hoe u de beste airconditioning vindt en hoe de installatie en het onderhoud in zijn werk gaan. Lees snel verder voor meer informatie!

Wat voor airconditioning wenst u?

Weet u al wat voor soort airconditioning u wil? Voorafgaand is het aan te raden om uw situatie te analyseren, zodat u de beste airconditioning voor uw woning of pand kunt vinden. Door uw wensen helder te hebben, zijn er al vele modellen airconditioning die u van de lijst kunt schrappen. Heeft u de wens telkens een andere ruimte te verkoelen? Dan is een mobiele airco wellicht geschikt voor u. U kunt de airco eenvoudig van locatie veranderen. Tevens profiteert u van een goedkopere prijs ten opzichte van de andere modellen airconditioning. Mobiele airco heeft als nadeel dat deze meer geluid laat horen, een kleiner vermogen heeft en storingsgevoelig is. Wenst u een vaste airco om meerdere ruimtes te verkoelen? Ga dan voor een multi splitsysteem. Deze airco is stiller, zuiniger en tevens sneller. Echter kan deze airco slechts een ruimte verkoelen.

Het juiste vermogen voor uw airco

Bij de keuze voor de beste airconditioning dient u enkele afwegingen te maken. Denk aan hoe groot de ruimte is die u wenst te koelen. Hierop kan het vermogen van de airco aangepast worden. Een te laag vermogen zorgt ervoor dat de ruimte niet genoeg zal afkoelen. Is het vermogen te hoog, dan zal er meer stroom verbruikt worden en bent u uiteindelijk duurder uit. Kies dan ook voor een airco met het juiste vermogen aangaande uw ruimte.

Let op uw energielabel

Een andere tip die wij u willen geven voor het vinden van de beste airconditioning, is om goed op uw energielabel te letten. Elk systeem heeft zo’n label waarop alle specificaties van het model staan. Denk aan:

 • Hoe zuinig het systeem is, wat aangegeven wordt door een label A tot en met G
 • Of het systeem enkel kan verkoelen, of dat het ook mogelijk is om er een ruimte mee te verwarmen
 • Als verwarmen ook mogelijk is, dan wordt het verwarmingsvermogen vermeld
 • Een indicatie van het jaarverbruik
 • Het geluidsniveau wordt aangegeven in dB[A]

Installatie en onderhoud van de airconditioning

Als u eenmaal het juiste model airconditioning heeft uitgekozen, volgt de installatie en het onderhoud van de airconditioning. Dit kunt u uiteraard het beste door professionals laten doen. Zij weten uw airconditioning op de juiste wijze te installeren en verrichten passend onderhoud. Kies voor professionals met de juiste opleiding en certificaten. Dit is namelijk ook wettelijk vereist. Kies voor een professional met een NVKL lidmaatschap. U weet dan zeker dat de installateurs voldoen aan de vele kwaliteitseisen om professioneel vakwerk neer te zetten. Om dit certificaat te mogen behouden, zal de NVKL tweemaal in het jaar een controle uitvoeren bij het betreffende bedrijf. Het is bij airconditioning dan ook verstandig om zowel voor de installatie als bij het onderhoud de keuze te maken voor een echte professional.

Regel de installatie en het onderhoud van uw airconditioning

Heeft u een type airconditioning voor ogen en wilt u de installatie of het onderhoud door een professional laten doen? Schakel dan vandaag nog de hulp van een ervaren specialist in. Maak de keuze voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in de levering, installatie en het onderhoud van airconditioning systemen. Zij kunnen u tevens informeren omtrent het type airconditioning dat het beste bij uw woning of pand past. Kiest u vandaag nog voor een optimale installatie en onderhoud voor uw airconditioning, dan profiteert u straks van een koel pand in de zomer!

doorHarry

Redenen voor een woningontruiming? Lees het hier!

Een woningontruiming kan diverse oorzaken hebben

Een woningontruiming kan diverse redenen hebben. Misschien dient uw woning te worden ontruimd of is er iemand in uw omgeving wiens woning ontruimd moet worden. In dit blog vertellen wij u graag wat de redenen voor een woningontruiming kunnen zijn en wat een ontruimingsbedrijf hierbij kan betekenen. Lees verder voor meer informatie.

Redenen voor een woningontruiming

Een woningontruiming vindt niet zomaar plaats. Om tot een woningontruiming over te gaan, moet hier een duidelijke reden voor zijn. Zo kan het zijn dat de woning ontruimd dient te worden, omdat de huur telkens niet wordt betaald, omdat er een wietplantage in de woning is, omdat de huurder schade aan de woning toebrengt of vanwege een overlijden. En dit zijn slechts enkele redenen. Trekt een huurder niet zelf uit de woning, dan wordt overgegaan op een woningontruiming.

Wat kan een ontruimingsbedrijf voor u betekenen?

Een ontruimingsbedrijf kan u ondersteunen bij uw woningontruiming of het ontruimen van de woning van een dierbare. Uw zorgen worden geheel uit handen genomen. Zo kunnen zij u ook ondersteunen bij het verhuizen van uw inboedel. Hierbij wordt de volledige inboedel voor u ingepakt en vervoerd naar de nieuwe plek van bestemming. U hoeft hier dus ook niet meer naar om te kijken en bespaart tevens tijd. Het ontruimingsbedrijf kan tevens uw woning herstellen. Hierbij wordt de woning leeggehaald, waarbij ook de vloeren worden verwijderd. U kunt hierbij denken aan een laminaatvloer, verlijmde vloer, vloerbedekking of andere vloeren. U hoeft zelf dan ook niets te ondernemen om de woning in haar oorspronkelijke staat te brengen. Het ontruimingsbedrijf zal de woning bezemschoon opleveren, zodat een nieuwe huurder deze snel weer kan betrekken. Ook de schoonmaak wordt u uit handen genomen. Zo kan het ontruimingsbedrijf de ramen reinigen, de badkamer schoonmaken, enzovoort. Dit is geheel afhankelijk van uw wensen. Goed om te weten, is dat een ontruimingsbedrijf haar werkzaamheden geheel in overleg met u doet. Meer weten? Neem contact op met een ontruimingsbedrijf in uw omgeving en vraag hen wat zij voor u kunnen betekenen. Ga te rade via Google welke bedrijven zich bij u in de buurt bevinden en lees ook de reviews. Zo weet u zeker dat u te maken heeft met een goed ontruimingsbedrijf. Wij wensen u veel succes met de woningontruiming!

doorHarry

Gevelverlichting in landelijke sfeer

Maak kennis met landelijke gevelverlichting

Bent u net verhuisd en wilt u uw nieuwe woning voorzien van nieuwe buitenverlichting? Of betrekt u binnenkort een nieuwbouwwoning en zoekt u inspiratie om het buitengedeelte op een passende en sfeervolle manier te verlichten? Een efficiënte en fraaie manier om dit te verwezenlijken is landelijke gevelverlichting. Het aanbod in deze vorm van buitenverlichting is groot. Dat betekent dat er voor elke stijl de juiste gevelverlichting voorhanden is. Wij helpen u hier graag op weg met informatie over landelijke gevelverlichting en welke toepassingsmogelijkheden u hiermee heeft.

Ruime keuze landelijke gevelverlichting

Als het gaat om landelijke gevelverlichting heeft u de keuze uit vele soorten, maten en toepassingen aan verlichting. En in de loop der jaren groeit dat aanbod alleen maar. Een bekende en geliefde gevellamp is de nostalgische (wand)lantaarn. Andere varianten die tot de categorie landelijke gevelverlichting behoren, zijn de platte muurlampen, scheepslampen, koetslampen, nautische lampen en de maritieme gevelverlichting. En uiteraard kunt u ook kiezen voor de ‘gewone’ gevellamp. Gevelverlichting is onder te verdelen in verschillende uitvoeringen, waaronder modern, klassiek, landelijk, stoer en industrieel. Daarnaast zijn er ook meer exclusieve uitvoeringen. Wat voor uw keuze vooral belangrijk is, is dat u weet welke stijl en uitvoering gevelverlichting het beste bij uw smaak en huis passen.

Ruime keuze in materialen

Als u kiest voor landelijke gevelverlichting, dan is het belangrijk dat u ook rekening houdt met de materialen waar u voor kiest. Er is een ruime keuze in materialen. Vaak wordt verlichting gemaakt van duurzame aluminiumsoorten. Dat geldt ook vaak voor de wandsteunen die hierbij onmisbaar zijn. Kiest u bijvoorbeeld voor een prachtige lantaarnkap? Dan is die veelal van koper of brons gemaakt. Scheepslampen zijn meestal gemaakt van messing of massief nikkel. Dat materiaal ziet er niet alleen heel mooi uit, het is ook nog eens zeer onderhoudsvriendelijk. In het kort kunnen we stellen dat er voor iedere smaak, woning of omgeving mooie passende en landelijke gevelverlichting verkrijgbaar is. Het is daarbij een kwestie van uw persoonlijke stijl en smaak bepalen en dan knopen doorhakken.

Kies voor klassieke gevelverlichting

Is uw nieuwsgierigheid voor landelijke gevelverlichting al gewekt, of heeft toch nog wat behoefte aan extra informatie? Laat u dan inspireren in een speciaalzaak in buitenverlichting en laat u daarbij adviseren door de experts Zij kunnen u vast inspireren met nog meer leuke ideeën die bij uw woning en uw smaak passen.

doorHarry

Houd het hoofd koel met airco in Vlijmen!

Steeds hetere zomers

Deze zomer hebben we in Vlijmen te maken gehad met tropische temperaturen. Het warmterecord van 38,6 ºC werd zelfs gebroken aangezien de metingen 40,7 ºC lieten zien! Heeft u in deze tijd in Vlijmen het hoofd koel kunnen houden? Als u in uw huis of op uw werk een airco heeft zal dit ongetwijfeld het geval zijn geweest. Wanneer u geen airconditioning in Vlijmen heeft, heeft u wellicht moeite gehad met uw concentratie en met slapen. Met de opwarming van de aarde is de kans groot dat we ook volgend jaar zomer weer met tropische temperaturen te maken krijgen. Zorg ervoor dat u goed voorbereid bent en installeer een goede airco in Vlijmen. In dit blog vertellen we u hier meer over.

Een betere nachtrust

Bij een temperatuur boven de 24 graden Celsius wordt de nachtrust significant verstoord. U valt minder goed in slaap, u wordt ‘s nachts vaker wakker en heeft bovendien waarschijnlijk meer last van nachtmerries. Is de luchtvochtigheid in uw slaapkamer in Vlijmen bovendien erg hoog? Dat maakt de omgeving ook nog eens benauwd en klam. Uw lichaam is dan niet meer in staat om met transpiratie de warmte aan de omgeving af te geven. Door een airconditioning in uw woning in Vlijmen te installeren, wordt uw nachtrust in de zomer gegarandeerd een stuk beter. U kunt de airco op een perfecte temperatuur instellen. Ook kan de airconditioning de lucht filteren en ontvochtigen, waardoor u geen last krijgt van benauwdheid.

Airco op kantoor

Een airco in Vlijmen installeren is niet alleen een aanrader voor in uw woning, maar het heeft ook veel voordelen voor op kantoor. Heeft u een belangrijke afspraak? Dan is het natuurlijk niet gewenst dat u zeer veel transpireert of een rood hoofd heeft. Het is een natuurlijke reactie van uw lichaam op de hitte, en er is niets wat u ertegen kunt doen behalve de koelte opzoeken. Bovendien zorgt extreme hitte er ook voor dat u zich veel minder goed kunt concentreren. Daarom is de aanschaf van airconditioning voor op uw kantoor in Vlijmen zeker een aanrader.

Een mooie design unit

Ziet u er tegenop om een airco aan te schaffen, omdat u bang bent dat het er niet mooi uit zal zien? Daar hoeft u zich zeker geen zorgen over te maken, aangezien er tegenwoordig zeer veel modellen beschikbaar zijn die precies bij het interieur van uw woning of kantoor passen. Zo heeft u de keuze uit onder andere:

 • design wandunits
 • hoog gemonteerde airco’s tegen de wand
 • laag gemonteerde units op de vloer
 • units in het plafond gemonteerd (cassette)
 • een airco die uit het zicht gemonteerd wordt en door middel van roosters frisse lucht inblaast

Het is het dus zeker waard om een airco in Vlijmen te laten installeren! Trek voor meer informatie eens aan de bel bij een specialist in de buurt. Zo bent u in de zomer van 2020 klaar voor de volgende hittegolf!

doorHarry

De warmte in Waalwijk optimaal tegengaan? Airconditioning is de oplossing!

Met airconditioning in Waalwijk blijft u lekker koel

Het wordt steeds warmer in de zomer, zo ook in Waalwijk. Met goede airconditioning bent u bestand tegen de hitte en vergroot u uw woongenot. Elke zomer lijkt het warmer te worden en de hete dagen duren steeds langer voort. Het beste is zorgen voor goede airconditioning voor uw woning of bedrijfspand in Waalwijk. Zweten op de bank terwijl u tv kijkt is niet meer nodig en uw nachtrust zal aanzienlijk verbeteren. Ook op kantoor heeft airco veel te bieden. De warmte maakt u vaak sloom, waardoor uw productiviteit afneemt. Wij vertellen u in dit blog graag waarom airconditioning een ware uitkomst kan zijn voor uw woning of pand in Waalwijk.

Is het wel koel op uw werk?

Veel bedrijven in Waalwijk hebben al gekozen om airconditioning te laten plaatsen. Hierdoor kan het personeel gedurende de zomermaanden beter presteren. Ook gaan de werknemers met meer plezier naar kantoor. Heeft uw kantoor al airconditioning? Indien dit niet het geval is, kunnen wij u dit zeker aanraden, daar het zowel u als uw werknemers echt te goede zal komen.

Hoe koel is uw woning?

Is uw woning al voorzien van airconditioning? Is dit niet zo? Dan is het zeker aan te bevelen deze te laten plaatsen. Een goed werkende airco maakt dat u de zomer in alle koelte zult doorkomen. U wordt productiever en slaapt tevens beter. Oftewel, gedurende de warmere dagen zult u zich veel fitter voelen. En dat is toch wat we allemaal willen wanneer we een drukke planning in het vooruitzicht hebben?

Wat doet airconditioning?

Airconditioning maakt niet enkel het leefklimaat in uw woning of kantoor comfortabel. Een juiste airco heeft ook een warmtepomp die uw woning of pand gedurende de wintermaanden warm houdt. Ook kan een airconditioning de lucht filteren en ontvochtigen, wat maakt dat u het hele jaar door een fijn binnenklimaat in Waalwijk heeft.

Kies ook een airconditioning in Waalwijk

Een airconditioning is een must voor een gezond leefklimaat in uw woning of bedrijfspand. En het goede nieuws is dat een airco er tegenwoordig ook zeer modern uitziet of zelf helemaal niet opvalt. U kunt kiezen uit diverse airconditioning modellen. Zo heeft u de keuze uit:

 • Design wandunits
 • Wand units (hoog gemonteerd)
 • Vloer units (laag gemonteerd)
 • Units in het plafond gemonteerd (cassette)
 • Units die uit het het zicht worden gemonteerd en inblazen door middel van roosters

Wilt u meer weten over de installatie en het onderhouden van uw airconditioning in Waalwijk? En wilt u lekker koel de zomer doorkomen? Schakel dan een specialist in en laat deze u van informatie voorzien!

doorHarry

Kies voor milieubewuste LED-verlichting in uw onderneming

Het belang van investeren in LED-verlichting

Heeft u een eigen onderneming en wilt u uw werkplaats of kantoor overschakelen van conventionele verlichting naar LED-verlichting? Dan kunnen wij dat toejuichen. Onder conventionele verlichting worden oude soorten verstaan. Voorbeelden hiervan zijn de gloeilamp en de tl-verlichting. Deze zijn helaas niet goed voor het milieu en zijn ook financieel niet heel aantrekkelijk op de lange duur. Daarom vinden we het fijn om te horen dat u de overstap wilt maken op energiezuinige LED-verlichting. Toch is het natuurlijk een grote stap. Afhankelijk van hoe groot uw kantoor of werkplaats is, en of u wellicht nog beschikt over een magazijn of winkel, moet u zorgen voor een realistisch en gebalanceerd verlichtingsplan. Het aanschaffen van LED-verlichting mag dan wel weinig moeite hoeven te kosten, een verlichtingssystemen voor kantoren, magazijnen of andere gebouwen kunt u toch beter aan een gespecialiseerde expert op het gebied van LED-verlichting overlaten.

De in 2023 te behalen doelstellingen

De huidige, conventionele, verlichting is allesbehalve milieuvriendelijk. Gelukkig komen hier maatregelen voor en zal in de nabije toekomst een richtlijn gaan gelden voor verlichtingssystemen in zakelijke panden en kantoren. Deze zijn nu al bekend. In 2023 zullen panden als kantoren, winkels, magazijnen en andere gebouwen minimaal aan energielabel C moeten voldoen. Dit heeft meerdere voordelen. Uiteraard zullen grote bedrijven als rolmodel fungeren voor hun werknemers. Maar ook niet onbelangrijk is het samen met elkaar, bedrijven helpen om de (inter)nationale milieu- en klimaatdoelstellingen te behalen.

De voordelen van LED-verlichting ten opzichte van uw oude

Bent u van plan over te stappen op LED-verlichting voor uw onderneming? Dan juichen wij dat van harte toe. En u gaat er zelf ook op vooruit. Naast milieuvriendelijkheid zijn er natuurlijk nog veel meer voordelen te benoemen. Zo zullen LED-lampen wel vier tot zes keer langer meegaan dan conventionele lampen. Bij de aanschaf zijn LED-lampen iets duurder, maar op lange termijn is dit een zeer voordelige keuze. Hierdoor bespaart u uiteindelijk op uw energierekening. En dat is iets waar u en uw onderneming uiteraard ook vrolijk van worden. Daarbij kan het licht ook nog eens een verhogende werking op het concentratievermogen van uw werknemers hebben. Als laatste krijgt u meer licht voor hetzelfde wattagegebruik. U kunt dus veel besparen ten opzichte van conventionele verlichting.

Het installeren van de LED-verlichting

Het is aan te raden om de installatie van LED-verlichting over te laten aan professionals die hier verstand van hebben. Het is vaak een complexe zaak, omdat er over het gehele kantoorpand een systeem opgezet moet worden. Er moet met veel zaken rekening gehouden worden. Daarbij komt dat deze experts op het gebied van LED-verlichting ook verstand hebben van het recyclen van de oude verlichting in uw pand. U bent namelijk verplicht om oude lampen en armaturen te recyclen. Door gebruik te maken van een specialist zal meer dan 95% van uw conventionele verlichting gerecycled kunnen worden. Zo kunt u zonder stress een milieuvriendelijke toekomst tegemoet gaan met de nieuwe LED-verlichting in uw kantoorpand.

doorHarry

De juiste winkelverlichting zet uw product in de schijnwerpers

Het belang van goede winkelverlichting

Stel dat u langs een winkel loopt en het pand slecht verlicht is. Wellicht denkt u dat de winkel gesloten is, omdat er bijna geen licht binnen lijkt te branden. Als winkelier wilt u proberen te voorkomen dat potentiële klanten doorlopen. De juiste verlichting kan dan een uitkomst bieden. Zo loopt u geen klanten meer mis en genereert u een hogere opbrengst. Heeft u al eens gedacht aan LED winkelverlichting? In dit blog leest u meer over de vele voordelen hiervan.

LED winkelverlichting biedt u vele voordelen

De juiste verlichting in uw winkel kan u vele voordelen bieden. Bent u benieuwd naar wat LED verlichting voor uw winkel kan betekenen? Wij vertellen u hier graag meer over. LED verlichting:

 • Heeft een langere levensduur
 • Verlicht uw gehele winkelpand
 • Stoot geen schadelijke gassen uit
 • Garandeert u een hogere lichtopbrengst bij minder wattgebruik
 • Is een enorme kostenbesparing
 • Heeft een positief effect op de sfeer in uw winkel
 • Maakt uw etalage aantrekkelijker

En dit zijn bij lange na nog niet alle voordelen die LED winkelverlichting u te bieden heeft.
Schakel een specialist in en laat deze bekijken welke verlichting uw winkelpand het meeste recht doet.

Zo creëert u meer sfeer met uw winkelverlichting

Door uw producten van de juiste verlichting te voorzien, geeft u uw winkel al een stuk meer sfeer. Door flexibele LED verlichting te kiezen, kunt u bepaalde delen van uw etalage of winkel beter belichten. Ook kunt u downlights inzetten om bepaalde producten van nog beter licht te voorzien. Wist u dat door goede verlichting uw producten er aantrekkelijker uitzien?
Klanten zullen dan sneller tot een aankoop overgaan en dit merkt u weer aan uw opbrengsten. Wist u dat LED verlichting uw winkel langdurig van meer sfeer kan voorzien? Deze verlichting gaat namelijk veel langer meer, omdat zij duurzaam is in gebruik!

Ontdek het effect van de juiste winkelverlichting

U heeft zojuist kunnen lezen dat de juiste winkelverlichting u enorm veel voordelen te bieden heeft. U bespaart kosten door het energiezuinige verbruik van LED verlichting en u verdient er zelfs aan. De juiste verlichting zorgt er namelijk voor dat klanten sneller iets bij u kopen. Zij hebben beter zicht op het materiaal en de kwaliteit van uw product, zodat zij op grond daarvan eerder kiezen het product aan te schaffen. Ook komt de juiste winkelverlichting de sfeer in uw pand enorm ten goede. Licht zorgt immers voor een vrolijk gevoel bij klanten, wat ook hun koopgedrag op een positieve manier stimuleert. Kies vandaag nog ervoor om over te stappen op LED verlichting voor uw winkelpand!

doorHarry

Tweedehands zonnepanelen, de juiste keuze voor u?

Tweedehands zonnepanelen als alternatief

Zonnepanelen op daken worden steeds populairder. Steeds meer Nederlanders kiezen voor deze duurzame energieopwekker. Op termijn besparen zonnepanelen immers veel geld. Toch moet u hier vooraf wel een fors bedrag in investeren, dat kan oplopen tot 5.000 euro. Zijn tweedehands zonnepanelen dan een goed alternatief? Of moeten we hier toch kanttekeningen bijzetten? De opties vergelijken is altijd goed. Wij vertellen u alvast meer in dit blog!

Wat zijn de voor- en nadelen van tweedehands zonnepanelen?

Tweedehands zonnepanelen, dat klinkt u wellicht als muziek in uw oren. Helaas heeft dit minder voordelen dan in eerste instantie lijkt. Meestal wil de vorige eigenaar van de zonnepanelen af om met een nieuw model meer energie op te wekken. De kwaliteit van de tweedehands zonnepanelen is minder dan wanneer u nieuwe modellen aanschaft. Gebaseerd op kwaliteit zijn tweedehands zonnepanelen dus een slechte keuze. Wat zijn dan de voordelen van tweedehands zonnepanelen? Wanneer u minder geld te besteden heeft, kunnen tweedehands zonnepanelen een uitkomst zijn. Een bijkomend voordeel is dat de tweedehands zonnepanelen als het ware hergebruikt worden, wat betekent dat ze niet op de vuilnisbelt terechtkomen. Hiermee bent u op twee manieren duurzaam bezig: u wekt energie op via zonnepanelen en u hergebruikt oude zonnepanelen die anders bij het vuil terecht zouden komen. Blijf echter rekening houden met het feit dat tweedehands zonnepanelen minder energie opwekken dan nieuwe modellen. De vraag is dan of u meer geld wilt uitgeven aan zonnepanelen die u veel energie opleveren, wat zich sneller terugverdient, of dat u toch gaat voor tweedehands zonnepanelen die u uiteindelijk misschien wel meer geld kosten. De keuze maken wat voor type zonnepanelen u wilt hebben, is niet gemakkelijk.
Maar hoe kiest u nu bijvoorbeeld voor een goede energieleverancier?

Geheel duurzame energie

Wanneer u besluit te kiezen voor zonnepanelen, kiest u ook voor duurzaamheid. Hoe mooi zou het zijn als u geheel zou kiezen voor duurzame energie? Op die manier bent u dubbel milieubewust bezig. Een goede energieleverancier vinden is echter een lastig karwei. Wat u het beste kunt doen, is energieproducten met elkaar vergelijken. U kijkt dan naar uw gas- en/of elektriciteitsverbruik, met hoeveel personen u woont en wat voor huis u heeft. Aan de hand daarvan kunt u er heel gemakkelijk achter komen welke energieleverancier het meest geschikt voor u is. U kunt dan eindelijk beginnen met geheel duurzaam energieverbruik!

doorHarry

Meeste zonne-energie wordt opgewekt in Oost-Nederland

Het oosten van Nederland wekt de meeste zonne-energie op van heel Nederland. Dat blijkt uit de gegevens van de gezamenlijke energiemaatschappijen.

Volgens brancheorganisatie Netbeheer Nederland zijn er in het hele land nu meer dan 93.000 zonnepaneelinstallaties. Daarmee wordt het vermogen geschat op zo’n 350 megawatt. Verder blijkt dat er in de gemeenten in Overijssel en Gelderland veruit de meeste zonne-energie opgewekt wordt. In het Noorden van het land en in de Randstad vindt u veel minder zonnepanelen.

Naast zonnepanelen zijn er uiteraard ook andere installaties die energie opwekken. Ook daarvan wordt het aantal opgewekte energie in kaart gebracht door de verschillende netbeheerders om zo het energienet geschikt te houden voor teruglevering.

Stap nu ook over op zonne-energie en laat, net als vele voor u, nu ook zonnepanelen op uw dak aanbrengen. Voor zonnepanelen in Doetinchem en omstreken bent u bij wi-installatiebedrijf Installateurs aan het juiste adres!

doorHarry

Verbruik leidingwater enorm gedaald

Ondanks de toename van de bevolking en de economie is sinds 1990 het gebruik van leidingwater niet meer gestegen. Dit heeft vooral te maken met maatregelen die zijn genomen voor een efficiënter gebruik van leidingwater. Per persoon is het gebruik de afgelopen 20 jaar met zo’n 0,7 procent per jaar gedaald. Hiermee komt het gemiddelde gebruik per persoon tegenwoordig op ongeveer 129 liter leidingwater per dag. Vooral het bedrijfsleven is de afgelopen jaren steeds efficiënter omgegaan met leidingwater. In dezelfde periode is door de verbeterde efficiency het gebruik van leidingwater met meer dan 3 procent per jaar gezakt. Dat blijkt althans uit de cijfers de het CBS onlangs bekendmaakte.

Doorgevoerde besparingsoplossingen

In de jaren ‘70 en ‘80 van de vorige eeuw nam het leidingwatergebruik per persoon per dag juist fors toe. In 1970 werd er gemiddeld nog 109 liter verbruikt, terwijl dit op het hoogtepunt in 1990 149 liter per persoon per dag was. Vervolgens is het waterverbruik derhalve weer gedaald tot 129 liter in het afgelopen jaar. Deze daling kwam tot stand door het doorvoeren van besparingsoplossingen zoals efficiëntere toiletspoelingen, zuinigere wasmachines en vaatwasmachines.

Verdere reductie waterverbruik

Men verwacht dat in de toekomst het waterverbruik verder kan worden gereduceerd. Vooral door het gebruik van vernieuwde spoeltechnieken is het mogelijk om de komende tijd het gebruik verder omlaag te brengen. Wanneer u wilt weten hoe u meer water kunt sparen, kunt u contact opnemen met wi-installatiebedrijf Installateurs in Doetinchem via deze website. Wij kunnen u deskundig informeren en adviseren.