skip to Main Content

Airconditioning, wat houden de installatie en het onderhoud in?

Airconditioning, de installatie en het onderhoud

Zoekt u airconditioning en wilt u meer weten over de installatie en het onderhoud. hiervan? Dan vertellen wij u hier in dit blog daar graag meer over. Allereerst zijn er diverse modellen airconditioning waar u uit kunt kiezen. Wat de beste airconditioning is, valt zo even niet te zeggen. Welk model airconditioning het beste is, hangt namelijk geheel af van de geschiktheid voor uw pand en wat uw wensen zijn. Het beste aircosysteem vinden voor uw pand is echter geen onmogelijke opgave. Hieronder vertellen wij u hoe u de beste airconditioning vindt en hoe de installatie en het onderhoud in zijn werk gaan. Lees snel verder voor meer informatie!

Wat voor airconditioning wenst u?

Weet u al wat voor soort airconditioning u wil? Voorafgaand is het aan te raden om uw situatie te analyseren, zodat u de beste airconditioning voor uw woning of pand kunt vinden. Door uw wensen helder te hebben, zijn er al vele modellen airconditioning die u van de lijst kunt schrappen. Heeft u de wens telkens een andere ruimte te verkoelen? Dan is een mobiele airco wellicht geschikt voor u. U kunt de airco eenvoudig van locatie veranderen. Tevens profiteert u van een goedkopere prijs ten opzichte van de andere modellen airconditioning. Mobiele airco heeft als nadeel dat deze meer geluid laat horen, een kleiner vermogen heeft en storingsgevoelig is. Wenst u een vaste airco om meerdere ruimtes te verkoelen? Ga dan voor een multi splitsysteem. Deze airco is stiller, zuiniger en tevens sneller. Echter kan deze airco slechts een ruimte verkoelen.

Het juiste vermogen voor uw airco

Bij de keuze voor de beste airconditioning dient u enkele afwegingen te maken. Denk aan hoe groot de ruimte is die u wenst te koelen. Hierop kan het vermogen van de airco aangepast worden. Een te laag vermogen zorgt ervoor dat de ruimte niet genoeg zal afkoelen. Is het vermogen te hoog, dan zal er meer stroom verbruikt worden en bent u uiteindelijk duurder uit. Kies dan ook voor een airco met het juiste vermogen aangaande uw ruimte.

Let op uw energielabel

Een andere tip die wij u willen geven voor het vinden van de beste airconditioning, is om goed op uw energielabel te letten. Elk systeem heeft zo’n label waarop alle specificaties van het model staan. Denk aan:

  • Hoe zuinig het systeem is, wat aangegeven wordt door een label A tot en met G
  • Of het systeem enkel kan verkoelen, of dat het ook mogelijk is om er een ruimte mee te verwarmen
  • Als verwarmen ook mogelijk is, dan wordt het verwarmingsvermogen vermeld
  • Een indicatie van het jaarverbruik
  • Het geluidsniveau wordt aangegeven in dB[A]

Installatie en onderhoud van de airconditioning

Als u eenmaal het juiste model airconditioning heeft uitgekozen, volgt de installatie en het onderhoud van de airconditioning. Dit kunt u uiteraard het beste door professionals laten doen. Zij weten uw airconditioning op de juiste wijze te installeren en verrichten passend onderhoud. Kies voor professionals met de juiste opleiding en certificaten. Dit is namelijk ook wettelijk vereist. Kies voor een professional met een NVKL lidmaatschap. U weet dan zeker dat de installateurs voldoen aan de vele kwaliteitseisen om professioneel vakwerk neer te zetten. Om dit certificaat te mogen behouden, zal de NVKL tweemaal in het jaar een controle uitvoeren bij het betreffende bedrijf. Het is bij airconditioning dan ook verstandig om zowel voor de installatie als bij het onderhoud de keuze te maken voor een echte professional.

Regel de installatie en het onderhoud van uw airconditioning

Heeft u een type airconditioning voor ogen en wilt u de installatie of het onderhoud door een professional laten doen? Schakel dan vandaag nog de hulp van een ervaren specialist in. Maak de keuze voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in de levering, installatie en het onderhoud van airconditioning systemen. Zij kunnen u tevens informeren omtrent het type airconditioning dat het beste bij uw woning of pand past. Kiest u vandaag nog voor een optimale installatie en onderhoud voor uw airconditioning, dan profiteert u straks van een koel pand in de zomer!

Back To Top