skip to Main Content
Wat Is Tempex Bekisting?

Wat is tempex bekisting?

Wat is EPS bekisting?

Laat u een betonnen fundering storten, bijvoorbeeld voor de bouw van een nieuw pand? Dan wordt deze gestort in een mal die we de bekisting noemen. Tegenwoordig kunt u hierbij ook kiezen voor een EPS of tempex bekisting. Dit brengt veel voordelen met zich mee. Wilt u weten wat de voordelen zijn of bent u benieuwd wat tempex is? Lees dan zeker verder!

Wat is een fundering?

Een fundering is belangrijk wanneer u een betonvloer laat storten of wanneer u een nieuw pand gaat bouwen. De fundering draagt namelijk de rest van de constructie. Met een goede en stevige fundering voorkomt u dat het pand scheef zakt of scheurt. Zo blijft u gegarandeerd veilig. De bekisting voor de fundering kan gemaakt worden van EPS

Zijn EPS en tempex hetzelfde?

Zoekt u op tempex funderingen, dan krijgt u ook veel resultaten die het hebben over EPS. Ook kan het zijn dat u opeens allemaal informatie krijgt over piepschuim. Dit is allemaal volkomen logisch. EPS is namelijk een soort piepschuim. En EPS en Tempex zijn verschillende benamingen voor dezelfde methode.

Voordelen van EPS bekisting

Een bekisting van piepschuim klinkt raar, maar is eigenlijk een hele slimme methode. Kiest u voor een tempex fundering, dan brengt dat namelijk de volgende voordelen met zich mee:

  • Doordat het is samengeperst is het een oersterk materiaal
  • Tempex is zeer kostenefficiënt
  • Te krijgen in verschillende soorten en maten
  • Niet gevoelig voor vocht
  • Kan niet gaan rotten of schimmelen, in tegenstelling tot houten bekisting
  • Zeer licht en daardoor makkelijk te plaatsen
  • Nabewerking is niet nodig

Tempex fundering laten plaatsen

Zoekt u een installateur die een tempex fundering voor u kan plaatsen? Dan bevelen wij deze specialist van harte aan.

Back To Top