skip to Main Content

Kies voor milieubewuste LED-verlichting in uw onderneming

Het belang van investeren in LED-verlichting

Heeft u een eigen onderneming en wilt u uw werkplaats of kantoor overschakelen van conventionele verlichting naar LED-verlichting? Dan kunnen wij dat toejuichen. Onder conventionele verlichting worden oude soorten verstaan. Voorbeelden hiervan zijn de gloeilamp en de tl-verlichting. Deze zijn helaas niet goed voor het milieu en zijn ook financieel niet heel aantrekkelijk op de lange duur. Daarom vinden we het fijn om te horen dat u de overstap wilt maken op energiezuinige LED-verlichting. Toch is het natuurlijk een grote stap. Afhankelijk van hoe groot uw kantoor of werkplaats is, en of u wellicht nog beschikt over een magazijn of winkel, moet u zorgen voor een realistisch en gebalanceerd verlichtingsplan. Het aanschaffen van LED-verlichting mag dan wel weinig moeite hoeven te kosten, een verlichtingssystemen voor kantoren, magazijnen of andere gebouwen kunt u toch beter aan een gespecialiseerde expert op het gebied van LED-verlichting overlaten.

De in 2023 te behalen doelstellingen

De huidige, conventionele, verlichting is allesbehalve milieuvriendelijk. Gelukkig komen hier maatregelen voor en zal in de nabije toekomst een richtlijn gaan gelden voor verlichtingssystemen in zakelijke panden en kantoren. Deze zijn nu al bekend. In 2023 zullen panden als kantoren, winkels, magazijnen en andere gebouwen minimaal aan energielabel C moeten voldoen. Dit heeft meerdere voordelen. Uiteraard zullen grote bedrijven als rolmodel fungeren voor hun werknemers. Maar ook niet onbelangrijk is het samen met elkaar, bedrijven helpen om de (inter)nationale milieu- en klimaatdoelstellingen te behalen.

De voordelen van LED-verlichting ten opzichte van uw oude

Bent u van plan over te stappen op LED-verlichting voor uw onderneming? Dan juichen wij dat van harte toe. En u gaat er zelf ook op vooruit. Naast milieuvriendelijkheid zijn er natuurlijk nog veel meer voordelen te benoemen. Zo zullen LED-lampen wel vier tot zes keer langer meegaan dan conventionele lampen. Bij de aanschaf zijn LED-lampen iets duurder, maar op lange termijn is dit een zeer voordelige keuze. Hierdoor bespaart u uiteindelijk op uw energierekening. En dat is iets waar u en uw onderneming uiteraard ook vrolijk van worden. Daarbij kan het licht ook nog eens een verhogende werking op het concentratievermogen van uw werknemers hebben. Als laatste krijgt u meer licht voor hetzelfde wattagegebruik. U kunt dus veel besparen ten opzichte van conventionele verlichting.

Het installeren van de LED-verlichting

Het is aan te raden om de installatie van LED-verlichting over te laten aan professionals die hier verstand van hebben. Het is vaak een complexe zaak, omdat er over het gehele kantoorpand een systeem opgezet moet worden. Er moet met veel zaken rekening gehouden worden. Daarbij komt dat deze experts op het gebied van LED-verlichting ook verstand hebben van het recyclen van de oude verlichting in uw pand. U bent namelijk verplicht om oude lampen en armaturen te recyclen. Door gebruik te maken van een specialist zal meer dan 95% van uw conventionele verlichting gerecycled kunnen worden. Zo kunt u zonder stress een milieuvriendelijke toekomst tegemoet gaan met de nieuwe LED-verlichting in uw kantoorpand.

Back To Top